Hi Toestellease - verneukeratieve voorwaarden

Door Ramzzz op donderdag 27 november 2014 00:59 - Reacties (39)
Categorie: Telecombroddelwerk, Views: 7.689

Recentelijk heb ik de Sony Xperia P van mijn vrouw, na (nog geen) 2 jaar toestellease terug ingeleverd bij Hi. Leuk telefoontje, met wat bekende issues, dat wel, maar inmiddels overbodig geworden.

Envelop ontvangen, telefoon erin, netjes op de post gedaan. Simpel.

We leven inmiddels een maand of wat later. Brief op de mat van Hi.
"Het ingeleverde toestel is defect. Het kan niet meer bellen. Helaas zijn wij genoodzaakt u hiervoor een schadevergoeding van €25 in rekening te brengen."
Oh? Dat ding deed het prima, tot ik het op de post deed. Opgeladen en wel. Simkaart eruit gehaald. Gewist naar factory settings.

Defect? Ik ga maar eens bellen. Heel verhaal van de telefonischservicedeskmedewerker. Bottom line:
"Wij laten de telefoons door een 'derde partij' onderzoeken. Die heeft de telefoon defect verklaard. Hij ging niet meer aan."
Oh? Maar dat is interessant? Bij ons deed hij het prima. De accuduur was niet bijzonder lang, maar iedereen die een Xperia P in bezit heeft - of waarschijnlijker: had - kan je vertellen dat de accuduur van het apparaat niet om over naar huis te schrijven was, van meet af aan. Daar zijn hele topics, hele fora, aan gewijd. Zie hier.
"Ja maar meneer, als de accu niet goed genoeg was, dan had u die kostenloos kunnen laten vervangen door onze serviceafdeling."
Prima, dan doen ze dat nu toch? Succes ermee, en storneer die €25 meteen even.
"Nee meneer, die kosten brengen we bij u in rekening omdat u een defect apparaat hebt ingeleverd."
Nee dat heb ik niet. Ik heb een piekfijn werkend apparaat ingeleverd, waar mijn dochter tot het laatst haar spelletjes Ruzzle op speelde, met haar eigen simkaart erin, en haar eigen telefoonabonnementje. Beetje W'appen, beetje spelen. That's it. Maar hij deed het dus prima.

Maar... meneer de telefonischservicedeskmedewerker bleek goed geindoctrineerd dan wel gedrild door de Hi-propagandamachine, en hij hield voet bij stuk. De schuld lag bij mij.

Nou, laten we eens analyseren waar dat dan mijn schuld is.

"Telefoon is door een extern bedrijf niet goed bevonden" was de boodschap. "De accu was niet meer van voldoende kwaliteit".

De feiten:
  • Telefoon is nog geen 2 jaar gebruikt, maar zelfs al zou hij 2 jaar gebruikt zijn, dan was de accu niet door de gebruiker te vervangen, noch is dat door de gebruiker zelf noodzakelijk bevonden.
  • Kwaliteit accu neemt af, inherent aan 'laadcycles', dat is bij elke telefoon het geval.
  • Kwaliteit accu is onderdeel van het door Hi geleverde product, gebouwd door Sony. De gebruiker levert dat product weer in, as is, met gebruikte accu. Normaalste zaak van de wereld.
Navraag bij PhoneHouse, de tussenpersoon waarbij ik het abonnement afsloot en van wie ik de telefoon oorspronkelijk heb ontvangen, beaamde dat dit wel een zeer bijzondere gang van zaken is. De driekoppige crew van PhoneHouse Lijnbaan, Rotterdam, verzekerde mij dat er zelfs telefoons met gebarsten schermen zijn ingenomen, zonder enige vorm van vergoeding. "Dit kan niet meneer, echt niet."

Alleen als het apparaat echt helemaal niets meer doet, kunnen die kosten in rekening bebracht worden. Conform deze regels.
Maak je geen zorgen als je toestel er niet meer fantastisch uitziet: alleen als het toestel niet meer kan bellen rekent Hi €25 schadevergoeding. Lever je het toestel te laat in (4 weken na ontvangst van de envelop), dan brengt Hi het overnamebedrag + €25 in rekening. Lever het toestel daarom op tijd in.
Hoe krijgt Hi het dan in vredesnaam voor elkaar, om een situatie waar een gebruiker van een telefoon helemaal niets aan kan doen, namelijk 'kwaliteit accu' na 2 jaar toestellease in rekening te brengen bij de gebruiker die een prima werkend apparaat inlevert?

Criteria als 'niet goed genoeg' en 'door een extern bedrijf niet goed bevonden' hanteren, is een schimmige constructie om bij klanten alsnog kosten in rekening te brengen, die op geen enkele manier te verifiëren zijn. Ik heb een volledig werkend apparaat teruggezonden. Als dat onderweg door de vervoerder beschadigd of niet werkend retour komt, kan dat de klant ook niet in rekening gebracht worden.

Waarschijnlijker is, dat de niet nader genoemde 'derde partij' - met geen enkele beweegreden om überhaupt ooit iets goed te keuren - het de moeite niet waard vond het apparaat überhaupt aan een lader te leggen, dat kost immers tijd? Nee joh, gewoon afkeuren.

Tussentijds nog een klachtenformulier ingevuld op de Hi Toestellease-site. Antwoord retour:
Hi,

Bedankt voor je e-mail.

Wat vervelend dat je accu defect is. In de gegevens zie ik dat je hierover al contact hebt gehad met mijn collega van de telefonische klantenservice. Ik kan je helaas niet van een ander antwoord voorzien.

Je toestel is afgekeurd, omdat het toestel niet meer aan gaat. Gaat het toestel niet meer aan, dan kan je er ook niet meer mee bellen. Hierom is er een boete van €25 (incl. btw) in rekening gebracht.

Groeten van Hi,

Cindy
Klantenservice Hi
Nou Cindy, het is me duidelijk.

Ik word niet serieus genomen. En ik hoef Hi ook niet serieus te nemen. Het apparaat deed het prima, en ik heb nooit gemeld dat de accu het niet deed. Dat vind ik dan ook helemaal niet 'vervelend'.

Wat ik wel vervelend vind, is dat ik voor leugenaar word uitgemaakt, en dat mij een onterechte boete in de maag gesplitst word.

Hi houdt het simpel: betalen zul je!

Nou, laat ik het dan voor Hi even simpel maken: ik zal die 'boete' nooit betalen.

De bewijslast ligt niet bij mij. De criteria zijn kennelijk door een spindoctor op een hellend vlak uit de creatieve pen gerold, vervolgens niet aan de openbaarheid toevertrouwd, maar wel opgelegd aan een derde partij, die naar believen mag bepalen of een toestel wel of niet goed bevonden wordt. De voorwaarden vermelden in elk geval niet wat die criteria zijn.

Sterker nog, Hi is erachter gekomen, dat Toestellease geen goed idee is, want ...
" ... heeft een groot deel van onze klanten aangegeven dat ze ToestelLease ervaren als een rem op hun gebruik.

Door ToestelLease hebben ze het gevoel dat hun toestel niet van hen is en ze vrezen voor hun privacy en de rekening achteraf. Dit weegt zwaarder dan bijbetalen vooraf. Omdat wij graag luisteren naar onze klanten, hebben we dan ook besloten dat nieuwe Hi Abonnementen geen ToestelLease meer hebben.
http://www.hi.nl/abonneme...ase-hebt/toestellease.htm

Nee, da's niks, toestellease, maar zij die erin zijn getuind, gaan we nog wel even flink uitmelken! Toch? €25 in the pocket!

[update]

Ik betaal mijn telefoonrekeningen per acceptgiro, en deze rekening is nog niet betaald. Ik had hem al bijna voldaan, toen ik de verrekening zag.

Storneren hoeft dus (nog) niet. Ik kan nu ruwweg 2 dingen doen: betalen met aftrek van €25,-, of alles betalen en laten storneren.

Volgende: Weer een icoon weggevallen 07-'12 Weer een icoon weggevallen

Reacties


Door Tweakers user Frozen, donderdag 27 november 2014 01:26

Zoals jij hier de informatie presenteert zeg ik: Hi, ga je schamen. Maar hoe zit het nou? Krijg je nog geld van Hi? Of heb je alles betaald, alleen willen ze dat je €25,- méér gaat betalen?

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 november 2014 01:27]


Door Tweakers user woekele, donderdag 27 november 2014 06:47

Schandig van Hi. Ik hoop dat ze dit alsnog netjes oplossen, anders laten ze zich wel heel erg kennen.

Zoals ik het begrijp, hebben ze al 25 euro extra geïnd via ramzzz's bankrekening.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 november 2014 06:51]


Door Tweakers user sypie, donderdag 27 november 2014 07:17

Tussen:

"Het ingeleverde toestel is defect. Het kan niet meer bellen. Helaas zijn wij genoodzaakt u hiervoor een schadevergoeding van €25 in rekening te brengen."

en

"Telefoon is door een extern bedrijf niet goed bevonden" was de boodschap. "De accu was niet meer van voldoende kwaliteit".

Zit een we-reld van verschil. Eerst wordt de telefoon (=gebruiksvoorwerp) defect verklaard en daarna een accu (slijtagevoorwerp) als onvoldoende bestempeld. De accu is te vervangen, misschien niet makkelijk (?) maar het is altijd te doen.

Wat Hi wil is dat jij een week voor het beëindigen van je leasecontract een nieuwe accu had aangevraagd om vervolgens een goed toestel in te leveren.

@Woekele: zoals ik het begrijp gaat of heeft Ramzzz het bedrag weer gestorneerd. Hij zegt dat hij nooit gaat betalen... wat alleen kan als Hi geen geld van hem heeft.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 27 november 2014 07:48

dan weet je toch in ieder geval dat je nooit producten van kpn / hi af moet nemen...

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 27 november 2014 07:53

"Wij laten de telefoons door een 'derde partij' onderzoeken. Die heeft de telefoon defect verklaard. Hij ging niet meer aan."
Had je kunnen weten dat een externe partij het toestel controleerd (bv via de voorwaarden)?

Zo niet, dan is het zaak tussen Hi en "derde partij"...

Door Tweakers user E-Vix, donderdag 27 november 2014 08:18

Ik zou nogmaals contact opnemen met Hi en aangeven dat het toestel niet defect is, maar dat de accu leeg is en opgeladen dient te worden.
Overigens zien 9 van de 10 leveranciers de accu niet als onderdeel van de telefoon, maar als accessoire of zelfs als verbruiksartikel. Net zoals een headset of een oplader. Vandaar dat je vaak ook maar 3 of 6 maanden garantie op de accu krijgt terwijl de telefoon 1 of meer jaar garantie krijgt.

Ik zou stellig vast blijven houden dat de telefoon niet defect is. Blijven ze voet bij stuk houden dan zou ik aangeven dat je een second opinion bij een onafhankelijke 3e partij wilt aanvragen. Dit recht heb je volgens mij gewoon. Waarschijnlijk willen/kunnen ze hier niet aan meewerken en je hebt een kans dat ze jou op dat moment onder coulance (ze zullen namelijk nooit toe gaan geven dat ze fout zitten) al de € 25 kwijt zullen schelden.
Mocht er daadwerkelijk een second opinion uitgevoerd worden, laat dat wel van tevoren even vastleggen dat de kosten hiervoor voor de partij zullen zijn welke niet in het gelijk wordt gesteld. Oftewel, zodra jij dus in het gelijk gesteld wordt (en dat wordt je), dat de kosten dan voor Hi zullen zijn.

Door Tweakers user GrooV, donderdag 27 november 2014 08:53

Ik zou eisen dat je de telefoon weer te zien krijgt en dat je zelf kan aantonen dat deze nog werkt..

Daarnaast is de accu een gebruiksvoorwerp wat na 1-2 jaar niet meer het zelfde presteert als nieuw.

Overigens tip voor de volgende keer en andere tweakers, maak ff een filmpje van de telefoon dat deze nog werkt en hoe je hem verpakt. Ik weet dat het belachelijk is maar tegenwoordig proberen alle bedrijven alles op de consumenten af te schuiven dus je moet je wel indekken.

Door Tweakers user Chrizzly, donderdag 27 november 2014 08:55

Het lijkt er op dat ze geen details kunnen geven van het 'defect' totdat jij zegt dat het misschien vanwege de accu is. Dan wordt dat ineens als de reden aangenomen. Zou dat kunnen?

Door Tweakers user 461943, donderdag 27 november 2014 09:11

Gewoon zelf een toestel kopen en vooral zo min mogelijk van doen hebben met providers. Misschien dit eens op Twitter dumpen? Dan schijnt men wel normaal te reageren.

Door Tweakers user Erwin, donderdag 27 november 2014 09:49

Hier hetzelfde met een Samsung Galaxy Ace 3 Mini of hoe dat stuk plastic ook heet. Accu staat zo bol dat de klep eigenlijk niet fatsoenlijk meer dicht ging. Bij het inleveren in de Hi winkel daar met de lader aan de telefoon nog een nummer gebeld en daarmee een mondeling akkoord afgedwongen. Wat die externe partij daar van vind zal me worst wezen, maken we nu het probleem van Hi van :Y) Nog niets vernomen overigens.

Door Tweakers user naftebakje, donderdag 27 november 2014 10:11

Aangetekend briefje, laten weten dat je zonder bewijsmateriaal (van externe partij) er van uitgaat dat zij in de fout zijn gegaan, en je dus niet moet betalen. Bij niet antwoorden binnen redelijke termijn (2 weken) gaan ze akkoord.

Door laatste vermelding ben je zeker na 2 weken er van af, veel kans dat ze het gewoon opgeven na aangetekende brief.

Door Tweakers user 592473, donderdag 27 november 2014 10:47

Na een aantal jaar een telefoonwinkel gehad te hebben kan ik meedelen dat de accu een accesoire is!! De telefoon dient door de derde partij met nieuwe accesoires getest te worden. Dus dat de accu kapot is zou met een profesionele test niet uitmaken voor functioneren. Eventueel moet u het testrapport opvragen! Ook is het logisch dat er getest kan worden door een onafhankelijke derde. Dat is een punt war u moet aankaarten. Jammer dat het "maar" 25 euro is, dit zijn de bedrijven die je gelijk met advocaten zou moeten overspoelen. Succes!

Door Tweakers user melek-taus, donderdag 27 november 2014 12:02

Wat ik vreemd vind is dat HI het volgende aangeeft "alleen als het toestel niet meer kan bellen rekent Hi €25 schadevergoeding" Dit lijkt mij toch alleen van toepassing als er sprake is van toegebrachte schade, val schade of water schade? Je least een toestel van HI en deze zou volgens hun defect zijn dan hoor jij als leaser er toch niet voor te betalen, het is immers hun toestel niet de jouwe, jij least hem alleen.

Door Tweakers user B00st3r, donderdag 27 november 2014 12:15

Elke simpele ziel kon al vanaf dag 1 zien dat toestellease een bagger constructie is. Dat je daar in trapt zegt al genoeg.

Door Tweakers user Brammos85, donderdag 27 november 2014 12:24

Je gaat verliezen en straks dikke incassokosten hebben. Maar ik geef je alsnog groot gelijk, stumpers zijn het! :)

Door Tweakers user Dreeke fixed, donderdag 27 november 2014 14:17

De makkelijkste route is heel simpel (ik heb zoiets gehad met T-mobile):
Betalen, en bij Hi, T-mobile, KPN, Vodafone wegblijven, en een prepaid abo nemen, of een super goedkope abo.

Dit is tevens de goedkoopste oplossing, anders wordt het idd incasso, rechtzaak en andere probemen.

Ik neem zelf geen diensten meer af van deze partijen mede door dit soort berichten en mijn eigen ervaring.

Gewoon stemmen met je voeten!!

Door Tweakers user PFvH, donderdag 27 november 2014 15:56

Schandalig. Sja, mijn ervaringen met Hi zijn ook niet best. Overigens lijkt het alsof ze serieuzer en welwillender reageren als je via twitter klaagt en hen mentioned... Blijkbaar doen ze beter hun best als de socialmediawereld mee kan kijken.

Give it a try!

Door Tweakers user Richh, donderdag 27 november 2014 19:28

Lees wel heel veel negatieve reacties over Toestellease.
Elke simpele ziel kon al vanaf dag 1 zien dat toestellease een bagger constructie is. Dat je daar in trapt zegt al genoeg.
Lolwut?

Ik ben heel erg blij geweest met mijn Toestellease abo bij Hi. Hell, ik zit nu al bijna 4 jaar bij Hi en toestellease heeft me overgehaald. Ik had een S2, gewoon met een enveloppe ingeleverd en toen was alles afgerond. Kon 'm ook overnemen voor 120 euro maar daar had ik geen behoefte aan, tweedehands had ik een bod van 115, dat was niet genoeg om er winst op te maken :P de stroomadapter gebruik ik overigens nog steeds.
Een vriend van me heeft een toestel (One S) met gebarsten scherm ingeleverd, dit was ook allemaal geen probleem.

Op de dag van afsluiten had ik berekend dat een lease-abo bij Hi 200 euro goedkoper was dan een sim-only en een losse S2. Dus zelfs al had ik 'm gekocht, dan nóg was het een goeie deal.

Het probleem ligt hier overduidelijk bij de 'derde partij' waar het toestel gecontroleerd is op de werking. De 25 euro boete bij een niet werkend toestel staat namelijk gewoon in je contract en lijkt me verder ook helemaal niet onredelijk. Het probleem is dat hij (volgens jou) onterecht (waarvan zij bewijsplicht hebben) als defect is opgegeven. Deze heeft 'm een stempel 'niet werkend' gegeven, wat onterecht is. Ik zou vragen om een tweede inspectie of het toestel zelf nog een keer te zien. Als je vermoed dat het om een accuprobleem gaat, kan je dat erbij doorgeven toch?

Ik zou het er in ieder geval niet bij laten zitten, maar volgens mij zit de fout hier niet bij Hi of 'verneukeratieve voorwaarden', maar bij een onterechte constatering van die derde partij. Probeer daar contact mee te vinden.
€25 in the pocket!
Wat denk je nou? Dat toestel is door een derde partij als defect opgegeven. Dat toestel was werkend veel meer waard dan nu, dit kost Hi ook gewoon geld als het toestel wel gewoon werkt.
Accu staat zo bol dat de klep eigenlijk niet fatsoenlijk meer dicht ging.
Dat is overigens hardstikke gevaarlijk. Als hij ploft tegen je lichaam aan heb je echt een probleem met dat accuzuur.
Betalen, en bij Hi, T-mobile, KPN, Vodafone wegblijven, en een prepaid abo nemen, of een super goedkope abo.
Juist de grote 3 hebben nog een -relatief- redelijke klantenservice. Alles daaronder is juist verschrikkelijk, laat staan klantenservice bij prepaid.
Daarnaast zijn prepaidbundels niet toereikend voor mijn dataverbruik (en voor dat van velen) denk ik zo.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 november 2014 19:32]


Door Tweakers user thetrueman2, donderdag 27 november 2014 20:49

Ik heb eigenlijk niet veel te klagen over Hi afgezien dat het hele toestellease plan gewoon een rampzalig idee als concept was. Je betaalde eigenlijk over 1-2 jaar een telefoon af die je aan het einde van de rit voor de dagwaarde over kon kopen van Hi. :P

Afgezien daarvan is de enige vereiste dat dat kreng nog aangaat en je er mee kan bellen als je hem in moet leveren (dan kunnen zij hem nog gebruiken als leentoestel). De conditie en slijtage doet er niet toe. Ook de bewijslast ligt bij Hi, al geef ik je een kleine kans dat je je gelijk ook krijgt. Zit er dik in dat die 3e partij (Dynafix denk ik) het toestel heeft gesloopt en nu de schuld bij jou legt.

Nu het toestel nog in het afkeurlingo zit zou ik er bovenop blijven zitten. Als het toestel wordt doorverkocht of gebruikt door Hi ben je nog verder van huis, en dan kan je ook niet meer aantonen dat het toestel gewoon werkt(e).

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 november 2014 20:53]


Door Tweakers user nul07, donderdag 27 november 2014 22:46

Dit is schandalig van Hi,
Zeker als het gaat om 25 euro.
Als er een probleem is met de batterij,
Dan is het een tekortkoming van hun eigen zijde,

De reactie in de mail, laat zien dat het Hi 'te veel geld' kost om dit uit te gaan zoeken,
Ik zal nogmaals bellen om zo'n onderzoek af te laten dwingen.
Een verstandig bedrijf trekt dan zo'n vordering in,
Omdat het onderzoek duurder is dan het kwijtschelden van de kosten.

De vele zwakke 'klacht afhandelingen' van dit soort premium telco's hebben mij doen besluiten om zelf m'n telefoon te kopen en daar een relatief goedkope sim-only aan te koppelen.
Als je geen service levert, wil ik daar ook niet voor betalen.

Doei Hi, 25 euro had jullie een stuk negatieve reclame kunnen besparen.

Door Tweakers user SolarDog, donderdag 27 november 2014 22:55

Brammos85 schreef op donderdag 27 november 2014 @ 12:24:
Je gaat verliezen en straks dikke incassokosten hebben. Maar ik geef je alsnog groot gelijk, stumpers zijn het! :)
Echt niet. Volgens het consumentenrecht heb je sowieso 2 jaar garantie, zelfs in geval van lease. Daarom is Hi verantwoordelijk als het toestel "defect" is, en mogen ze niet eens een bedrag in rekening brengen. Zelfs al staat het in de algemene voorwaarden, want dat houdt echt geen stand in de rechtbank. Onkundig gebruik kunnen ze ook niet bewijzen.

Ik zou sowieso aanraden om de 25 euro niet te betalen.

Willen ze toch proberen te innen? Kom maar op met de incassobureau's, en stuur vervolgens maar éénmalig een reactie met uitleg. Incassobureau's zijn niet zo machtig als dat er gedacht wordt. Want wat mag een incassobureau eigenlijk? Nou, verzoeken om te betalen. :P En als dat niet werkt, is alleen een dagvaarding nog een optie en gaat het via de rechtbank. Aangezien de kans dusdanig klein is dat er een rechtzaak om maar 25 euro komt, zou ik me zeker geen zorgen maken. :)

Enige nadeel is dat ze je misschien niet meer als klant willen houden, als je verzuimt om deze onzin te betalen.... Beter snel overstappen dus :Y)

Door Tweakers user 461943, vrijdag 28 november 2014 01:26

Richh schreef op donderdag 27 november 2014 @ 19:28:

[...]
Dat is overigens hardstikke gevaarlijk. Als hij ploft tegen je lichaam aan heb je echt een probleem met dat accuzuur.
Accuzuur zit in loodaccu's, zoals je die in auto's hebt. Echt niet in mobieltjes. Li-Ion's staan niet bol, dus zit er een Li-Po in. Accuzuur is dus geen probleem hier, maar een mooie steekvlam/ explosie wel ;)

Door Tweakers user rr7r, vrijdag 28 november 2014 04:57

Ik begrijp de ophef niet zo. Wanneer je minimaal twee jaar klant bent geweest van kpn weet je dat je naast de contractuele kosten je ongeveer 10 tot 20% moet bijtellen wegens incorrecte facturen en/of eindafrekeningen. Daar staat het betere netwerk weer tegenover. Klagen leidt soms tot een "kpn-coulance" maar zelden tot volledige teruggave. Dit weet je als vaste klant van KPN. Bovenop de normale tarieven moet je dus ongeveer 15% speling houden voor dit soort kpn acties.

In jouw geval proberen ze je op deze manier een poot uit te de draaien en een oor aan te naaien maar je eindafrekening en facturen klopten dus wel. Het bedrag van vijfentwintig euro is minder dan 10% van je contractkosten. Ze hebben je dus juist erg gematst. Als je nu moeilijk blijft doen en je blijft klant met andere abonnementen krijg je straks weer incorrecte facturen, wegvallende kortingen of dubbele afschrijvingen. Wees dus blij dat je er zo goedkoop van afkomt dit keer, stop met klagen en betaal die rekening gewoon.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 november 2014 05:21]


Door Tweakers user woekele, vrijdag 28 november 2014 05:45

haha. Blij zijn dat ze je 'maar' voor 25 euro tillen :D Goeie grap.

Door Tweakers user D vd V, vrijdag 28 november 2014 08:47

Zelf nooit voor lease gekozen omdat ik geen vertrouwen had in die constructie. Terecht dus.

Ik zou zelf weinig zin hebben om die boete te betalen. Maar als je een incasso traject in gaat, wordt het erg snel veel meer.

Bel gewoon de klantenservice om aan te geven dat je weg wil bij Hi. Misschien doen ze hun best om je als klant te behouden. Zo niet, ben je toch mooi van die boeven af.

Door Tweakers user Señor Sjon, vrijdag 28 november 2014 09:23

naftebakje schreef op donderdag 27 november 2014 @ 10:11:
Aangetekend briefje, laten weten dat je zonder bewijsmateriaal (van externe partij) er van uitgaat dat zij in de fout zijn gegaan, en je dus niet moet betalen. Bij niet antwoorden binnen redelijke termijn (2 weken) gaan ze akkoord.

Door laatste vermelding ben je zeker na 2 weken er van af, veel kans dat ze het gewoon opgeven na aangetekende brief.
Een tientje aangetekend versturen voor 25 euro boete is natuurlijk niet bijzonder rendabel. Meestal zijn ze via Twitter wat meedenkender, althans in mijn klantenservice 'battles' met verschillende bedrijven werkt dat medium bijzonder goed.

Ik zou de factuur minus die 25 euro betalen. Dan kunnen ze niet vallen over het abonnementsgeld.

Door Tweakers user mad-dog, vrijdag 28 november 2014 12:10

Señor Sjon schreef op vrijdag 28 november 2014 @ 09:23:
[...]

Een tientje aangetekend versturen voor 25 euro boete is natuurlijk niet bijzonder rendabel. Meestal zijn ze via Twitter wat meedenkender, althans in mijn klantenservice 'battles' met verschillende bedrijven werkt dat medium bijzonder goed.

Ik zou de factuur minus die 25 euro betalen. Dan kunnen ze niet vallen over het abonnementsgeld.
Dat maakt bij Hi of KPN niet uit. Al betaal je zelfs 50 cent te weinig deinzen ze er niet voor terug een incassobureau in te schakelen

Door Tweakers user Erwin, vrijdag 28 november 2014 13:53

[...]
Dat is overigens hardstikke gevaarlijk. Als hij ploft tegen je lichaam aan heb je echt een probleem met dat accuzuur.
Klopt, was de telefoon van mijn vriendin en toen ik er destijds achter kwam een nieuwe accu besteld. Maar ging dat ding niet teruggeven met onze eigen accu erin, die flikker ik liever zelf weg dan dat Hi er ook maar iets aan zou kunnen hebben :Y) .

Door Tweakers user rr7r, vrijdag 28 november 2014 14:25

woekele schreef op vrijdag 28 november 2014 @ 05:45:
haha. Blij zijn dat ze je 'maar' voor 25 euro tillen :D Goeie grap.
Mijn bijdrage was anders serieus bedoeld.

Voor dit dilemma heb ik in het verleden namelijk ook gestaan:
Genaaid worden maar een relatief goed netwerk hebben of niet of minder genaaid worden en een relatief zwak tot redelijk netwerk hebben. Waarom zou je anders klant van KPN zijn?

Door Tweakers user woekele, vrijdag 28 november 2014 15:25

Ik ga er vanuit dat een beter netwerk gewoon een hogere prijs heeft, dus dat je wellicht wat meer per maand betaalt. Juist bij prijsvechters verwacht je dit soort fratsen :)

Door Tweakers user SolarDog, vrijdag 28 november 2014 15:58

mad-dog schreef op vrijdag 28 november 2014 @ 12:10:
Dat maakt bij Hi of KPN niet uit. Al betaal je zelfs 50 cent te weinig deinzen ze er niet voor terug een incassobureau in te schakelen
Dat het ze niets uitmaakt, betekent niet dat ze in hun recht staan. Vooral met zogenaamde boetes wordt er heel veel gesjoemeld bij bedrijven, vooral als het afwijkt van het consumentenrecht. Incassobureau's mogen ze dus gerust inschakelen, want die kunnen toch niets betekenen, afgezien van vriendelijk verzoeken. Advocaat inschakelen, vervolgens je gaan dagvaarden voor 25 euro, naar de rechtbank gaan? Denk niet dat ze het overwegen, zonde van de moeite en kosten. :P

Waarom zijn hier zoveel mensen bang voor incassobureau's? :+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 november 2014 15:58]


Door Tweakers user woekele, zaterdag 29 november 2014 15:38

Omdat ze bang zijn op zwarte lijsten te komen denk ik.

Door Tweakers user nanoChip, zaterdag 29 november 2014 17:14

De reden die Hi opgeeft voor het stoppen van Hi leasecontracten klopt ook niet helemaal. Het is natuurlijk een groot financieel debacle geweest waardoor ze nu nog even willen 'cashen' om de schade te beperken.

Voorbeeld:

Ik sloot een Hi leasecontract af voor 2 jaar, met een toestel uit de tweede catogorie.

24 x €2,- = €48,-

Daarna betaalde ik de dagwaarde van het toestel welk rond de 10 á 15% zou moeten liggen. Uiteindelijk betrof het overname bedrag van het toestel €64,03.

Echter kreeg ik het aanbod om 6 maanden van te voren te verlengen met optie om het toestel dus 6 maanden eerder te kopen voor hetzelfde bedrag maar minus de resterende kosten (6 x €2,- per maand)

Uiteindelijk heb ik voor een HTC Desire S dus 18 maanden €2,- betaald, en achteraf het toestel overgenomen voor €64,03. In totaal was ik dus €100,03 kwijt.

Maar ik, samen met vele andere verkochten het leasetoestel direct na het afsluiten van het contract (gewoon nieuw in doos). Dit was immers toegestaan als maar aan alle kosten werd voldaan (goedkeuring vanuit Hi).

Uiteindelijk heb ik het toestel voor €230,- hier op V&A verkocht. Met dus 'winst' van €129,97.

Ik kan mij niet voorstellen dat Hi c.q. KPN deze toestellen destijds zo goedkoop kon inkopen, er moet dan wel verlies geleden zijn waar nu nog compensatie voor gevonden moet worden. Wellicht dat ze nu dus een stuk strenger controleren op toestellen die binnenkomen, zonder dat er naar hun eigen voorwaarde wordt gekeken. Mijn advies: ga even langs bij een Hi winkel, over het algemeen word je daar zeer goed geholpen en kunnen ze factuurproblemen direct oplossen (dus als je met een goed verhaal komt kunnen ze het bedrag gewoon kwijtschelden).

Tip: neem de AV en het contract (met handtekening) even mee, daarin staat namelijk alles netjes beschreven.

Lukt dat allemaal niet, vraag dan gewoon het toestel terug, laadt hem op, en ga dan langs in een Hi/KPN winkel.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 29 november 2014 20:03]


Door Tweakers user woekele, maandag 1 december 2014 09:37

@nanoChip. Heb je bij die 'winst' wel meegerekend dat je abonnement waarschijnlijk ongeveer 2x zo duur was als een sim-only-abonnement?

Trouwens, heeft Hi nog gereageerd op dit verhaal?

Door Tweakers user PcDealer, maandag 1 december 2014 10:45

Vraag het rapport op van die derde partij, laat ze dan ook meteen naar de bel-/ip gegevens kijken van de simkaart (ook KPN/HI?) waarvan ze vast ook de IMEI uit kunnen filteren. Case closed.

Door Tweakers user Ramzzz, maandag 1 december 2014 11:04

Hi heeft helaas nog niet gereageerd...

Er zitten wel interessante tips bij. :)

Door Tweakers user Ramzzz, dinsdag 2 december 2014 17:29

@Hi_webcare heeft gereageerd, met de mededeling het te gaan uitzoeken...

Toch merkwaardig dat pas in een open kanaal als Twitter gereageerd wordt, wanneer de hele natie mee kan kijken.

Maar, ik houd mijn kruit droog. Eerst zien, dan geloven. ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 2 december 2014 21:47]


Door Tweakers user Ramzzz, woensdag 3 december 2014 12:09

En dat is maar goed ook:
Hi Ramsey, bedankt voor de gegevens. Jouw toestel is nagekeken door een specialist. Er is geconstateerd dat het toestel niet meer aan (1)
(2) wil. Dit is de reden dat er een bedrag van €25 in rekening is gebracht. Zie: http://bit.ly/1tDmrqV voor meer info. Mocht je hier nog
Hi Webcare
(3) vragen over hebben dan lees ik het graag. [BJ]
19 min 19 minuten geleden
Mijn reactie:
Ik heb het toestel in werkende staat gereset, simkaart verwijderd en nog met acculading opgestuurd. Ik ga niet akkoord.
De vraag die rest is, waarom mij gesuggereerd wordt dat ik de accu gratis had kunnen laten vervangen - hetgeen niet nodig was, en dat juist de accu, als slijtend fabricage-onderdeel nu mij wordt aangerekend.

Als het zo makkelijk is om die accu te vervangen doe dat dan gewoon? En val mij daar niet mee lastig. Nogmaals, ik ga niet akkoord, omdat ik een 100% werkend apparaat heb opgestuurd.

Door Tweakers user Ramzzz, woensdag 3 december 2014 21:00

Nou, ten langen leste:
Het is te begrijpen dat je hiervan baalt. Ik heb het nogmaals met mijn collega besproken. De kosten heb ik voor je vergoed. Je bent al lang klant en ik zou het jammer vinden als je hierdoor ontevreden blijft.

Het wordt verrekend op de rekening van december.

Hi Webcare

Ik hoop dat jij je kunt vinden in deze oplossing. [AG]
Maar ik heb me behoorlijk in moeten spannen om dit voor elkaar te krijgen.

Reageren is niet meer mogelijk